Educatief materiaal van Lieke

 

Persoonlijke Ontwikkel Scan

Powerteam HR tools testte een team met de Persoonlijke Ontwikkel Scan. De manager van dit team wilde de testrapporten op een actieve, spelende manier aan het team presenteren.

 

Ik ontwikkelde een teamdag die bol stond van het ervaren, delen en samenwerken. Een teamdag die naast het presenteren van de testresultaten inzicht gaf in elkaars kwaliteiten en competenties. Met die nieuwe kennis op zak mocht het team elkaar casussen toespelen. Tenslotte werd de dag afgesloten met een teamspel waarbij de deelnemers door goed te communiceren en samen te werken de ‘hartslag’ van de bedrijfscultuur zichtbaar maakten.

 

Na afloop gaven de eigenaren van het bedrijf aan ‘supertrots’ te zijn hoe alles samenkwam in de hartslag van hun bedrijfscultuur.

 

Referentie vanuit Powerteam HR Tools:

“Het team vond het leuk hoe positief alles was! Opdracht 1 bracht veel gesprekken en complimenten opgang. Tijdens de tweede activiteit werd flink gediscussieerd en gebrainstormd over de toekomst. Het laatste spel was een mooie afsluiter! De eigenaren waren super trots hoe alles samenkwam in de hartslag van de bedrijfscultuur!”

 

 

 

Kernreactie

Marketingstrateeg en businesscoach Nico de Jong wilde een spel dat professionals met hun neus op de feiten zou drukken. Zodat zij al spelend zouden ervaren wat zowel het gedrag van henzelf als van hun medespelers voor reacties teweegbrengen. Het spel moest uitdagen, reflecteren en mocht af en toe best irriteren. Of ik dat zou kunnen, was de vraag.

 

Uiteraard!

Ik ontwikkelde voor Nico het spelconcept, de spelregels, de spelnaam en samen gaven wij het spel zijn definitieve inhoud. En zie hier: Kernreactie. Het spel waarbij de winst niet enkel voor de winnaar is! Juist omdat alle spelers nieuwe inzichten opdoen en bewust worden van eigen handelen. Lees hier 'Nico over Lieke'.

 

Meer over Kernreactie

 

 

Educatief materiaal van Lieke

 

Sjoechem!

Sjoechem! is een leermethode die staat voor activerend en spelend leren. Het strategische kennisspel biedt differentiatiemogelijkheden en tal van spelvarianten.

 

Sjoechem! haalt de spelers uit hun stoel en daagt hen uit hun kennis logisch in te zetten. Bij het veroveren van de juiste kaarten moeten spelers onderhandelen, elkaar met goede argumenten overtuigen en compromissen sluiten. Zo wordt in het vuur van de strijd inzicht verkregen en kennis gedeeld.

 

Meer over Sjoechem!

 

Permanente educatie Kinderparadijs Malkenschoten

Op Kinderparadijs Malkenschoten stond een lege bergkapschuur. Voor deze schuur heb ik permanente educatie voor de thema’s kippen, vlees, zuivel, vacht en droogzolder ontwikkeld.

Alle concepten gaan uit van ervaren en doen; hoe kan een kip zo makkelijk op een stok slapen, waar komt ons vlees vandaan of welk dier heeft de zwaarste v(r)acht?

Ik heb voor deze schuur diverse spellen en educatieve installaties ontwikkeld voor kinderen van 3 t/m 10 jaar. Op een actieve manier ontdekken zij zelf het antwoord op onder andere bovenstaande vragen.

 

Een selectie van deze concepten is gerealiseerd door Bos en Couvee.

Logo - Lieke van der Palen educatie - conceptontwikkeling

 

Voorlandseweg 45

7312 EA Apeldoorn

06 39 76 19 74

mail@liekevanderpalen.nl

Mijn CV op LinkedIn

 

KvK 66726646

BTW NL.1008.61.891.B.01

Privacybeleid

Algemene voorwaarden

Copyright © 2022

Fotografie iStock, D&R Fotografie

Logo - Lieke van der Palen is CRKBO geregistreerd docent

Meer weten?

 

Met deze site heb je een beeld gekregen van mijn werk en van mij als persoon. Ben je daardoor nieuwsgierig geworden naar de échte persoon achter deze site? Of wil je kennis maken, omdat je mijn hulp kan gebruiken bij jouw project? Ik hoor het graag!

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

  • Logo - Lieke van der Palen educatie - conceptontwikkeling

Logo - Lieke van der Palen educatie - conceptontwikkeling

werkend

beleven

Logo - Lieke van der Palen educatie - conceptontwikkeling